Våre foredragsholdere
Lars G. Rein-Helliesen
Oslo
Livslang erfaring fra restaurant- og vinbransjen, antikkhistoriker (UiO), kåsør og levemann med utallige reiser til spesielt Italia. Underviser norske vinkelnere på Norsk Sommelier Utdannelse.
Foredrag med unik innsikt, kompetanse og entusiasme.
Trine Wiik-Lehmann
Oslo - Son
Vinsommelier, ølsommelier og brennevinsommelier, mangeårig anmelder for blant andre Dagens Næringsliv, tidligere redaktør for Magasinet Vin & Brennevin, bakgrunn fra Vinmonopolet, restaurant og vinimport. Underviser i vin på fagskolen Beverage Academy. Ansatt i Gaia Gruppen. Gir unike smakskurs der historiefortelling og drikke går hånd i hånd.
Knut Bjørnar Asphol
Oslo - Kjeller
Musiker og sommelier, kombinerer musikk og vin for å gi gjestene en helt unik opplevelse. Musiker med bred erfaring fra Norge og internasjonalt ink produksjon av over 500 utgivelser og 10 egne album innen jazz og klassisk. Utdannet sommelier og jobber som vinjournalist. Kombinerer musikk og historiefortelling med gode viner.
Kjell-Gabriel Hendrichs
Oslo - Asker
Historieformidler og vinpersonlighet, musiker og konferansier, grunnlegger av Norges største facebookgruppe for vin («Vin»), foredragsholder og vinformidler. Reiser land og strand rundt for å lede vinsmakinger for små og store forsamlinger, vinklubber og selskaper. Spesialist i å kombinere gode historier med gode viner.
Tom Amriati-Løvås
Oslo
Journalist og vinskribent, driver bl.a. podcasten DrinkFeed, mangeårig vinanmelder med erfaring fra bl.a. Nettavisen, holder kurs om vin og drikkehistorie. Tom plasserer vin i en levende og historisk kontekst, med lun humor og årevis med vinkunnskap i ryggen.
Camilla Bjørnsen
Stavanger
Vinkelner med WSET Level 3, underviser på Jarles Vinskole i Stavanger, er lidenskapelig opptatt av vin (spesialitet champagne), og formidler faget levende og med fokus på få deltakerne til å forstå hvor spennende vinverdenen er.
Ove Svendsen
Bergen
Vinkelner med WESET Level 3, hovedsete i Bergen, mat- og vinjournalist i Bergensavisen, foreleser på sommelierstudiet med spesialfelt mat og vin i kombinasjon. Opptatt av bærekraft i vin, mat og vin i kombinasjon, og effektiv smaksteknikk. Krydrer alle smakinger med levende historiefortelling.
Christer Byklum
Oslo - Sandefjord
Vinkelner med WSET Diploma, en av landets mest meritterte vineksperter, spesialist på Bordeaux, men kunnskapsrik om alle vinfaglige områder, forfatter av boken «Bordeux Grand Crus Classes 1855», redaktør av BMyBordeux, etterspurt foredragsholder og grunnlegger av facebookgruppen «God Vin».